Volgens Martin Whitmarsh was de Grand Prix van Turkije McLarens slechtste race van dit seizoen. Lewis Hamilton eindigde ongeveer een halve minuut achter de nummer drie van de race, Fernando Alonso.

“Dit was de slechtste van dit jaar”, zegt Whitmarsh tegen Formule1.nl-medewerker Adam Cooper. “Ik heb echter wel slechtere races gehad in mijn loopbaan. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat we gedurende dit seizoen nog heel goede races gaan rijden.”

“Ik denk dat we het tij kunnen keren. Dat zullen we ook zo snel mogelijk doen. We brengen verbeteringen mee naar Spanje en blijven hard werken. Makkelijker kan ik het niet maken.”

Volgens Whitmarsh presteerde McLaren onder de maat omdat het team telkens in gevecht was met andere coureurs. Hierdoor sleten de banden sneller dan normaal. Whitmarsh erkent echter ook dat Alonso hier ook mee te maken had.

“Het is voordelig als je vooraan rijdt: je spaart daardoor je banden en je wordt niet lastig gevallen. Ferrari maakte het Red Bull Racing echter wel lastig. Dat hebben ze goed gedaan en ze zijn heel goed. Ik maak er geen geheim van dat wij onze auto sneller moeten doorontwikkelen.”