Met nieuwe regels, nieuwe auto’s en een aantal nieuwe gezichten is er genoeg om naar uit te kijken voor de wintertests. Wie rijdt wanneer tijdens de eerste vier testdagen in Spanje?

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt om te beginnen van maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart getest. Max Verstappen komt dinsdag voor het eerst tijdens deze vierdaagse testsessie in actie voor Red Bull. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zit maandag al achter het stuur van de RB13.

In dezelfde volgorde nemen Ricciardo en Verstappen daarna de resterende dagen voor hun rekening. Bij titelverdediger Mercedes worden de taken ondertussen per dagdeel verdeeld. Wel is het nieuwkomer Valtteri Bottas die maandag aftrapt, alvorens Lewis Hamilton tijdens de middaguren aan het werk gaat.

Sebastian Vettel is maandag de Ferrari-coureur van dienst, Kimi Räikkönen zit dinsdag in de Ferrari SF70H. Op woensdag is het daarna weer Vettel en Räikkönen mag donderdag weer.

De Belg Stoffel Vandoorne komt dinsdag en donderdag aan de beurt bij McLaren. Maandag en woensdag is het tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso die in de MCL32 aan de slag gaat.

Er ontbreekt trouwens één vaste coureur: Saubers Pascal Wehrlein, door een blessure. Hij wordt vervangen door Antonio Giovinazzi. Ook bij Force India komt een testrijder in actie: Alfonso Celis rijdt op woensdag. Net als Mercedes verdelen Force India, Renault en Sauber de taken op sommige dagen.

Team Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag
Mercedes Bottas/ Hamilton Hamilton/ Bottas Bottas/ Hamilton Hamilton/ Bottas
Red Bull Ricciardo Verstappen Ricciardo Verstappen
Ferrari Vettel Räikkönen Vettel Räikkönen
Force India Pérez Ocon Celis Pérez/ Ocon
Williams Massa Stroll Massa Stroll
McLaren Alonso Vandoorne Alonso Vandoorne
Toro Rosso Sainz Kvyat NNB NNB
Haas Magnussen Magnussen Grosjean Grosjean
Renault Hülkenberg Palmer Palmer/ Hülkenberg Hülkenberg/ Palmer
Sauber Ericsson Giovinazzi Ericsson/ Giovinazzi Ericsson/ Giovinazzi