Gelauwerd Formule 1-ontwerper Jorg Zander werd afgelopen weekend in Monza gesignaleerd bij HRT. Naar verluidt komt de Duitser het Spaanse team versterken.

Zander heeft een aardig cv opgebouwd. Na ervaring opgedaan te hebben bij de straatautodivisie van Toyota, betrad hij de autosportwereld voor het DTM-team van Keke Rosberg. Daarna sloot hij zich aan bij het Le Mans-project van Le Mans en stapte met het Japanse merk de Formule 1 binnen.

In 2002 stapte hij over naar BAR en eind 2005 werd hij ontwerpchef bij Williams. Al vroeg in het volgende jaar verruilde hij dat team voor een soortgelijke functie bij BMW Sauber. Ook zijn verblijf bij de Zwitserse renstal was echter van korte duur door een transfer naar Honda.

Tot halverwege 2009 was hij werkzaam voor het Japanse team, dat inmiddels als Brawn GP verder ging. De laatste tijd werkte hij aan het LMP1-project van Audi. Daardoor woont hij nabij de Duitse thuisbasis van HRT. Zander heeft in het verleden bovendien samengewerkt met Jacky Eeckelaert, de hoofdengineer van het Spaanse team.