McLaren kan kennelijk niet zonder de talenten van technisch-directeur Adrian Newey (hier op de foto met David Coulthard). Hij blijft ook in 2006 actief voor het team van Ron Dennis.


Eén ding is wel duidelijk, standvastig is Adrian Newey bepaald niet, en kennelijk ook erg gemakkelijk van gedachten te veranderen. Hij zou aanvankelijk eind deze maand met pensioen gaan, maar om zijn team niet halverwege dit cruciale seizoen in de steek te laten, verlengde hij zijn contract tot en met 31 december. Maar nu heeft hij opnieuw een jaar bijgetekend.

,,Ik was inderdaad van plan rust te gaan nemen’’, verklaart de toptechneut in het Britse magazine Autosport. ,,Maar nu zeg ik: die stap kan wel even wachten. Ik zal ook in 2006 bij Mclaren werkzaam zijn.’’ Aanvankelijk was hij van plan afstand te nemen van de sport, en met klassieke racewagens te gaan werken, om vervolgens na te gaan denken over zijn toekomst. Eventueel terug in de Formule 1, dan wel jachten ontwerpen voor de America’s Cup.

Newey verliet in 1997 Williams en werkt sindsdien als technisch-directeur voor de equipe van Ron Dennis. In de zomer van 2001 dreigde Newey het team in te ruilen voor Jaguar Racing, maar liet zich op het allerlaatste moment door Ron Dennis overhalen aan te blijven. Niet voor het laatst, zo is dit jaar wel gebleken.