*

Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Carlos Sainz Jr

55 - Ferrari

Statistieken

 • Team

  Ferrari

 • Leeftijd

  27

 • Geboorteland

  Spanje

Binotto prijst Sainz: ‘Hij is een goede leerling’

28 januari 2022 - Nieuws

Ferrari moet F1-test op laatste moment aanpassen

26 januari 2022 - Nieuws

Meer Carlos Sainz Jr nieuws

Biografie Carlos Sainz Jr

Tegen Ferrari zeg je geen nee. Ook niet als je bij McLaren misschien wel een beter toekomstperspectief hebt. Carlos Sainz heeft derhalve het oranje voor het rood verruild en echt niet alleen omdat hij pizza en pasta prefereert boven fish & chips.

Er waren de nodige twijfels toen Carlos Sainz aan het begin van vorig seizoen al werd gepresenteerd als de opvolger van Sebastian Vettel bij Ferrari. Zowel over de keuze van de coureur, die bij McLaren goed in zijn veel leek te zitten, als die van het team, want kan de Spanjaard de altijd hooggespannen verwachtingen bij Ferrari wel waarmaken? Gaandeweg het seizoen liet Sainz steeds meer zien waarom Ferrari hem graag wilde hebben, vooral in Monza en Portimão maakte hij veel indruk. Verder was hij vooral heel constant. Ferrari kan dat, en de bijbehorende rust in de tent, goed gebruiken.

Teambaas Mattia Binotto verwacht dan ook niet dat Sainz en Leclerc elkaar in de haren zullen vliegen, zoals bij Vettel en Leclerc wel regelmatig gebeurde. “Natuurlijk willen we elkaar verslaan, maar het teambelang staat altijd voorop”, zegt Sainz daar zelf over. “Ik heb nog nooit een probleem gehad met een teamgenoot en verwacht niet dat dat nu opeens anders zal zijn.” Toch ligt een bromance zoals hij bij McLaren had met Lando Norris minder voor de hand. Maar als teamgenoot van Max Verstappen in hun debuutjaar bij Toro Rosso is hij wel gewend aan een competitieve werkomgeving.

Hoewel de spanning tussen hen vooral van buitenaf werd opgeklopt, koos Sainz voor een ander pad, toen Red Bull voor Verstappen koos. Via Renault en McLaren heeft hem dat nu naar Ferrari geleid. Een aanbod dat hij niet kon afslaan.

Statistieken

 • Team

  Ferrari

 • Leeftijd

  27

 • Geboorteland

  Spanje


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl