De camera’s van Netflix weten Haas-teambaas Günther Steiner voor elk seizoen van Drive to Survive weer te vinden, al was de titel van het docudrama de laatste jaren iets te letterlijk van toepassing op Haas, waarvoor het overleven was.

Dat het team überhaupt nog bestaat, is volgens Steiner ook een overwinning op zich. Vanwege de financiële krapte tijdens de coronacrisis, en eigenaar Gene Haas die steeds meer twijfelde of hij de Formule 1 nog wel leuk vindt. Nu de sport met de budget cap en nieuwe regels een steeds gelijker speelveld wil bieden en de kleintjes kansen geven, heeft Haas in elk geval weer iets om naar vooruit te kijken.

Dat heeft het trouwens ook alvast gedaan met haar coureurs: de ervaren Romain Grosjean en Kevin Magnussen zijn ingeruild voor de jonkies Mick Schumacher en Nikita Mazepin, die allebei ook nog eens een bijdrage leveren. Schumacher door zijn relatie met Ferrari, Mazepin met een flinke zak sponsorgeld. “Met Schumacher en Mazepin kunnen we jaren vooruit”, denkt teambaas Steiner.

De twee zijn echter niet de grootste talenten, en moeten het bij Haas met een ‘tweedehandsje’ doen: de auto is amper doorontwikkeld, dat gebeurt pas als de regels in 2022 op de schop gaan. Tot die tijd zal waarschijnlijk vooral cultheld Steiner de show stelen met zijn stoere uitspraken en gevatte one-liners.