Red Bull groeide uit van feestteam tot kampioensteam, maar staat alweer aardig wat jaren droog. Toptalent Max Verstappen zorgt voor incidentele successen, maar heeft op een auto, en motor, moeten wachten waarmee hij voor de titel kan strijden.

Met Sebastian Vettel pakte Red Bull van 2010 tot en met 2013 viermaal de dubbel. Maar sinds de overstap van de Formule 1 van atmosferische V8-motoren naar V6-turbo’s staat het team in de schaduw van Mercedes. Na een vechtscheiding met motorleverancier Renault dacht Red Bull in Honda een partner te hebben gevonden.

Maar ondanks bemoedigende resultaten en een stijgende lijn, kondigden de Japanners aan zich per 2022 uit de Formule 1 terug te trekken. Om niet met hangende pootjes terug te moeten keren bij Renault, regelde Red Bull dat ze het motorproject van Honda mogen overnemen. Maar eerst is er in 2021 nog de kans om Honda een waardig afscheid te bezorgen. En Max Verstappen zijn eerste titel. Want Red Bull wil na Honda niet ook zijn kroonjuweel kwijtraken.

Met ingrijpende regelwijzigingen en een drukke rijdersmarkt op komst staat alles op het spel. Red Bull heeft er daarom voor gekozen om Verstappen te laten ondersteunen door routinier Sergio Pérez in plaats van rookies als Pierre Gasly en Alexander Albon.