*

Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Charles Leclerc

16 - Ferrari

Statistieken

 • Positie 2022

  2

 • Punten 2022

  178

 • Team

  Ferrari

 • Leeftijd

  24

 • Geboorteland

  Monaco

Horner heeft ‘veel respect’ voor Leclerc: ‘Hij racet hard, maar eerlijk’

10 augustus 2022 08:00 - Nieuws

Tussenrapport Olav Mol: ‘Leclerc loopt mentaal drie jaar achter op Verstappen’

07 augustus 2022 08:00 - Nieuws

Meer Charles Leclerc nieuws

Charles Leclerc video's

Video

Video: Charles Leclerc heeft een rendez-vous in Monaco

24 mei 2020 16:12 - Video

Video

Video: Even vragen aan… Sjaak Willems in Oostenrijk: ‘Elke bocht is hier genadeloos’

30 juni 2019 10:00 - Nieuws

Alle Formule 1 video's

Biografie Charles Leclerc

Na een voortvarend verloop van zijn loopbaan moest Charles Leclerc in 2020 even pas op de plaats maken in de afgeknepen Ferrari. Het verstevigt enkel zijn ambitie om de Scuderia voor het eerst sinds 2007 weer een rijderstitel te bezorgen.

Mede dankzij steun van de familie Bianchi en manager Nicolas Todt kent Charles Leclerc een stormachtige carrière. Na successen op de karts en in de Formule Renault rijdt hij een jaartje bij Van Amersfoort Racing in de Formule 3. Volgens teambaas Frits van Amersfoort is Leclerc minstens zo goed als zijn voorganger Max Verstappen.

Dat onderstreept de Monegask door overtuigend kampioen te worden in achtereenvolgens de GP3 en Formule 2. In 2018 maakt hij de grote stap naar de Formule 1 en overtreft hij regelmatig de verwachtingen bij Alfa Romeo Sauber. Het doorgaans conservatief ingestelde Ferrari durft de gok wel aan en promoveert hem al na één seizoen naar de hoofdmacht. Daar stelt hij zeker niet teleur. Naast een rits polepositions pakt hij in België zijn eerste overwinning en triomfeert ook voor de tifosi in Monza. Maar dan wordt Ferrari op de vingers getikt voor trucjes met de motor en krijgt Leclerc voor het eerst te maken met grote tegenslag in zijn sportieve carrière.

Op persoonlijk vlak heeft hij al meer te verduren gekregen, met het overlijden van zijn mentor Jules Bianchi, zijn vader Hervé en kartvriend Anthoine Hubert in betrekkelijk korte tijd. Telkens toonde hij zijn volwassenheid, veerkracht en doorzettingsvermogen, dus alles wijst erop dat hij ook de tegenspoed op het circuit zal weten om te buigen. Leclerc zegt de nodige lessen te hebben geleerd uit het lastige jaar, bijvoorbeeld hoe hij beter met de banden kan omgaan. De concurrentie is dus gewaarschuwd.

Statistieken

 • Positie 2022

  2

 • Punten 2022

  178

 • Team

  Ferrari

 • Leeftijd

  24

 • Geboorteland

  Monaco


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl