*

Leclerc dankt Vettel na eerste jaar bij Ferrari: ‘Veel geleerd van Seb’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

1 december 2019 16:45

Leclerc dankt Vettel na eerste jaar bij Ferrari: ‘Veel geleerd van Seb’
Motorsport Images

Charles Leclerc sloot zijn eerste seizoen voor Ferrari af met een derde plaats in Abu Dhabi. Even leek de Monegask zicht te hebben op de tweede plaats, maar uiteindelijk moest hij Verstappen voor zich dulden. De jonge Ferrari-coureur staat na de laatste race van 2019 vooral stil bij zijn eerste jaar bij het team uit Maranello.

Charles Leclerc had vanaf de derde plek een goede start. Op het einde van het lange rechte stuk nam hij P2 over van Verstappen, die hem tijdens het tweede stint vrij snel opnieuw te pakken had. Toch had Leclerc enkel oog voor de overwinning. “We stopten om de undercut te proberen. Ik heb alles gegeven, zelfs voor de overwinning, maar Lewis was gewoon veel te snel.”

De Monegask pitte uiteindelijk nog een tweede keer. Met zijn nieuwe set banden zorgde hij ervoor dat Bottas net niet vanaf P20 naar het podium kon rijden. Helemaal zeker is Leclerc wel nog niet van zijn derde plaats. Om 16:45 uur moet Ferrari zich melden bij de stewards voor het mogelijk overtreden van de regels omtrent brandstofgebruik.

Lees ook: Hamilton trots op team na zege: ‘Deze auto is een kunstwerk’

(Tekst loopt verder onder de foto.)

Leclerc heeft na de tweede plaats overgenomen van Verstappen. © Motorsport Images

Na de laatste race van het seizoen stond Leclerc vooral stil bij zijn eerste seizoen bij Ferrari. “Het was een goed seizoen voor mij. Ik heb vooruitgang geboekt en fouten gemaakt, maar daar heb ik uit geleerd,” vertelt Leclerc. “Voor Ferrari rijden is immens, nu is het aan mij om hard te werken en beter te worden, zodat ik hen de successen kan bezorgen die ze verdienen.”

Ondanks de verschillende incidenten die ze dit jaar hebben gehad, dankt Leclerc zijn teamgenoot bij Ferrari. “Ik heb veel van Seb geleerd. Nu moet ik aan de slag met alles wat ik heb geleerd.” Dat hij voor de Duitser zou eindigen in de WK-stand had hij nooit verwacht. “Aan het begin van het seizoen had ik niet gedacht dat ik voor Vettel zou eindigen. Hij is nu eenmaal een viervoudig wereldkampioen”, besluit Leclerc.

Lees ook: Leclerc waarschuwde team: ‘We gaan het niet redden, Vettel mindert vaart’

Leclerc onderweg naar de grid. © Motorsports Images