Lewis Hamilton domineerde de Grand Prix van Abu Dhabi, waar hij van start tot finish aan de leiding heeft gelegen. De Brit is trots op zijn team en had niet verwacht dat ze in de laatste race van het seizoen nog zo sterk zouden zijn.

Hamilton had een goede start vanaf poleposition en verdween daarna aan de horizon. Max Verstappen kon het tempo van de Brit niet bijbenen en zijn eerste plaats kwam dan ook nooit in gevaar. Dat Hamilton heer en meester was toonde hij aan door met nog twee ronden te gaan nog de snelste rondetijd te noteren, een record zelfs.

”Ik ben natuurlijk trots”, zegt Hamilton na afloop van de race. ”Ik ben trots op dit geweldige team. Wie had gedacht dat we aan het einde van dit seizoen nog zo sterk zouden zijn in de race? Ook al hadden we het kampioenschap al gewonnen, ik wilde kijken of er nog meer te leren viel en of ik nog meer uit deze prachtige auto kon halen. Deze auto is een kunstwerk”, aldus Hamilton, die daarna nog zijn fans bedankt.

Achter Hamilton stonden Max Verstappen en Charles Leclerc. De zesvoudig wereldkampioen kijkt uit naar de gevechten met de jonge talenten volgend seizoen. ”Er zijn veel jonge talenten. Ik ben er trots op dat ik op dit moment mag rijden nu zij opkomen. Zij hebben het fantastisch gedaan. Ik hoop dat we volgend jaar meer en spannendere gevechten zullen hebben”, aldus Hamilton, die niet veel plannen heeft voor de winterstop. ”Ik ga tijd doorbrengen met mijn familie”, aldus de Mercedes-coureur.

Foto: Motorsport Images