Charles Leclerc geniet nog altijd van de duels met Max Verstappen. Toch merkt de Ferrari-coureur wel op dat deze dit jaar wat anders zijn: “Je zou kunnen zeggen dat het dit jaar minder agressief is.”

Leclerc en Verstappen zijn elkaar dit seizoen regelmatig tegengekomen. Het begon al met enkele stevige gevechten in Bahrein, gevolgd door nog meer strijd in Saoedi-Arabië en vorige week in Oostenrijk waren de twee opnieuw de hoofdrolspelers van de race. Op de Red Bull Ring haalde Leclerc de worstelende Verstappen driemaal in om er met de zege vandoor te gaan.

Daarbij gingen de twee coureurs tot de limiet, maar er niet over. Dat kan Leclerc, die Verstappen nog van zijn karttijd kent, wel waarderen. “Ik houd van de duels met Max”, zegt Leclerc. “We kennen elkaar al een heel lange tijd, we racen altijd op de limiet”, stelt de Monegask.

Lees ook: Binotto keek laatste drie ronden GP Oostenrijk weg: ‘Was te nerveus’

Wel merkt Leclerc een verandering op. “Je zou kunnen zeggen dat het dit jaar een beetje minder agressief is dan normaal, maar we zijn door de jaren heen gegroeid en we kennen elkaars zwakke punten dus we kennen elkaar erg goed. Dat maakt het ook zo spannend. Maar er is heel veel respect”, benadrukt de Ferrari-coureur.

Waar Ferrari begin dit seizoen vooral een sterke zaterdagauto had, bleek de F1-75 in Oostenrijk ook in staat om het Red Bull op de zondag lastig te maken. Leclerc zegt dan ook dat de updates aan de bolide niet onderschat moeten worden nadat hij zijn eerste zege sinds de Grand Prix van Australië pakte. “De auto is behoorlijk veranderd”, doelt hij op de periode tussen de twee zeges. “We hadden een pakket in Barcelona en toen weer een upgrade in Silverstone. Het ging altijd de goede kant op. De prestaties zijn geweldig geweest sinds Australië”, aldus Leclerc.

Foto: Motorsport Images