*

Leclerc heeft geen antwoorden voor Ferrari’s gebrek aan snelheid: ‘Dit is één groot vraagteken’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 november 2019 22:35

Leclerc heeft geen antwoorden voor Ferrari’s gebrek aan snelheid: ‘Dit is één groot vraagteken’
Motorsport Images

Ferrari kwam niet in het stuk voor op het Circuit of the Americas, met Charles Leclerc die na een grotendeels eenzame race genoegen moest nemen met de vierde plek. “Iets voelde niet goed, maar wat?”

Waar de snelheid is gebleven, dat wil Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij graag weten als Leclerc voor zijn microfoon verschijnt. “Geen idee”, erkent de Monegask ronduit, “maar ik heb de snelheid in elk geval niet gevonden.”

Te midden van allerlei geruchten dat de FIA een vermeend motortrucje van Ferrari aan banden heeft gelegd (naar verluidt naar aanleiding van een klacht of suggestie van Red Bull), moet Leclerc het antwoord schuldig blijven op de vraag van Plooij. “Ik heb geen verklaring voor waarom de eerste stint zo slecht liep”, doelt Leclerc op het deel van de race waarin het volgens hem het slechtst ging. “Iets voelde niet goed, maar wat? Ik heb er geen verklaring voor.”

Lees ook: Vettel na acht ronden klaar in Austin: ‘Weet niet waarom ophanging brak’

“Het voelde als een probleem met de voorbanden”, probeert Leclerc de vinger op de zere plek te leggen, al blijft het aftasten. “Want ik heb eigenlijk geen idee wat er precies gebeurde.” De nummer drie in het WK heeft er alles aan gedaan, benadrukt hij. “Maar de eerste stint was gewoon zo moeilijk. De tweede en derde waren nog steeds worstelen, maar wel beter dan de eerste.”

Of Ferrari’s rampweekend betekent dat het team in de rats zit voor de twee slotraces, vindt Leclerc moeilijk te zeggen. “Geen idee, oprecht niet. De vorige race (in Mexico, red.) was wel positief voor ons, deze niet. Het is moeilijk er een verband tussen te zien. Dit is gewoon één groot vraagteken.”

Lees ook: Hamilton stelt zesde wereldtitel veilig in Amerika

Lees meer over

Ferrari Leclerc