Lewis Hamilton heeft tijdens de Grand Prix van Amerika zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 veiliggesteld. De Brit had genoeg aan een tweede finishplaats, ondanks dat de enige overgebleven opponent Valtteri Bottas de race won. Max Verstappen mocht als laatste naar het podium.

Het doel voor Hamilton was vooraf duidelijk: bij een achtste plaats of hoger zou de Brit zijn zesde wereldtitel binnenhalen. Zijn vierde startplaats was een ideale uitgangspositie daarvoor. Tijdens de race wist hij zelfs op te klimmen naar de leiding in de race, maar aan het einde van de race moest hij zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Bottas. Voor Hamilton maakte het allemaal niets meer uit, want zijn tweede plek was ruim genoeg om zijn zesde wereldtitel veilig te stellen. De Brit is nu nog maar één titel verwijderd van de zeven van recordhouder Michael Schumacher.

Vlak achter het Mercedes-duo eindigde Max Verstappen op de derde plaats. Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde op een teleurstellende vierde plaats, op bijna een minuut achterstand van winnaar Bottas. Het was sowieso een race om gauw te vergeten voor Ferrari, want nadat teamgenoot Sebastian Vettel in de eerste ronde een handvol concurrenten voorbij zag komen viel de Duitser in ronde acht uit met een gebroken achterwielophanging.

Op de vijfde plaats vinden we Alexander Albon terug. De Thai liet zich van zijn strijdlustige kant zien en vocht enkele mooie duels uit, onder andere met de als zesde geëindigde Daniel Ricciardo. De Australiër haalde daarmee de nodige punten binnen voor Renault. Ook McLaren haalde de nodige punten binnen met de zevende en achtste plaats voor respectievelijk Carlos Sainz en Lando Norris. De top-tien werd gecompleteerd door Nico Hülkenberg en Sergio Perez.

(Volledige uitslag van de race onder de foto)

Wereldtitel zes is binnen voor Hamilton. Foto: Motorsport images.