*

Hamilton stelt zesde wereldtitel veilig in Amerikaanse Grand Prix

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

3 november 2019 21:49

Hamilton stelt zesde wereldtitel veilig in Amerikaanse Grand Prix
Motorsport Images

Lewis Hamilton heeft tijdens de Grand Prix van Amerika zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 veiliggesteld. De Brit had genoeg aan een tweede finishplaats, ondanks dat de enige overgebleven opponent Valtteri Bottas de race won. Max Verstappen mocht als laatste naar het podium.

Het doel voor Hamilton was vooraf duidelijk: bij een achtste plaats of hoger zou de Brit zijn zesde wereldtitel binnenhalen. Zijn vierde startplaats was een ideale uitgangspositie daarvoor. Tijdens de race wist hij zelfs op te klimmen naar de leiding in de race, maar aan het einde van de race moest hij zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Bottas. Voor Hamilton maakte het allemaal niets meer uit, want zijn tweede plek was ruim genoeg om zijn zesde wereldtitel veilig te stellen. De Brit is nu nog maar één titel verwijderd van de zeven van recordhouder Michael Schumacher.

Vlak achter het Mercedes-duo eindigde Max Verstappen op de derde plaats. Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde op een teleurstellende vierde plaats, op bijna een minuut achterstand van winnaar Bottas. Het was sowieso een race om gauw te vergeten voor Ferrari, want nadat teamgenoot Sebastian Vettel in de eerste ronde een handvol concurrenten voorbij zag komen viel de Duitser in ronde acht uit met een gebroken achterwielophanging.

Op de vijfde plaats vinden we Alexander Albon terug. De Thai liet zich van zijn strijdlustige kant zien en vocht enkele mooie duels uit, onder andere met de als zesde geëindigde Daniel Ricciardo. De Australiër haalde daarmee de nodige punten binnen voor Renault. Ook McLaren haalde de nodige punten binnen met de zevende en achtste plaats voor respectievelijk Carlos Sainz en Lando Norris. De top-tien werd gecompleteerd door Nico Hülkenberg en Sergio Perez.

(Volledige uitslag van de race onder de foto)

Wereldtitel zes is binnen voor Hamilton. Foto: Motorsport images.

Resultaten GP Verenigde Staten 2019 – Race

1Formule1
1:33:55.653
25
2Formule1
3Formule1
4Formule1
+ 52.239
13
5Formule1
+ 1:18.038
10
6Formule1
+ 1:30.366
8
7Formule1
+ 1:30.764
6
8Formule1
+ 1 ronde
4
9Formule1
10Formule1
12Formule1
13Formule1
15Formule1
+ 1 ronde
16Formule1
17Formule1
18Formule1
+ 4 ronden
19Formule1
+ 25 ronden
20Formule1
Ga naar alle GP Verenigde Staten 2019 uitslagen
Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.