Vanaf een tweede startplaats had Sebastian Vettel een goede uitgangspositie op een mooi resultaat in Austin. Het mocht niet baten voor de Duitser, want in de eerste ronde verloor hij een hoop plaatsen. Tot overmaat van ramp viel hij in ronde acht uit met een kapotte ophanging.

Bij de start kwam de Duitser nog redelijk goed weg, maar kwam hij in het gedrang terecht. “Ik had een goede start, maar ik kon nergens heen”, vertelt hij Ziggo Sport. In de eerste ronde verloor Vettel vervolgens een handvol posities aan concurrenten “Ik had geen schade, want ik maakte geen enkel contact met andere rijders. Maar ik miste grip in de eerste ronde, waardoor ik veel coureurs langs liet”, verklaart hij zijn verlies.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

De achterwielophanging van Vettel is doormidden gebroken. Foto: Motorsport images.

Daarna duurde het even voor de Duitser zich wist te herpakken. “Het duurde een tijdje voordat ik aan de wagen kon wennen, maar ik bleef worstelen in bepaalde bochten”, licht hij toe. Toen Vettel eenmaal zijn draai begon te vinden was het echter over: zijn achterwielophanging brak doormidden. “Ik weet niet waarom de ophanging brak”, blijft hij een verklaring schuldig, om vervolgens toch te gissen naar de oorzaak: “Waarschijnlijk was het al kapot en brak het toen volledig.”