Charles Leclerc is ook na zijn kostbare crash in Frankrijk niet van zins zijn rijstijl aan te passen. De Monegask voelt zich ook zeker ‘klaar’ om het kampioenschap te winnen, benadrukt hij.

Leclerc heeft de afgelopen jaren de reputatie opgebouwd van een razendsnelle coureur te zijn, met een aanvallende, energetische rijstijl. Behalve dat hem dit zestien polepositions en vijf zeges heeft opgeleverd, is hij echter ook een paar keer over het randje gegaan en heeft hij een aantal high-profile crashes gehad.

In Frankrijk, op Paul Ricard, was het weer zover. Leclerc reed op kop, maar pushte – ook naar eigen zeggen – te hard, spinde van de baan en eindigde met een klap in de bandenstapels. Het was ook een flinke dreun voor zijn titelkansen: Leclerc staat nu 63 punten achter op Max Verstappen.

Lees ook: Ferrari-baas Binotto gelooft nog in titel: ‘Kunnen best tien races op rij winnen, waarom niet?’

Gevraagd door Sky Sports of hij zijn rijstijl gaat veranderen, antwoordt Leclerc echter dat hij dit niet van plan is. “Nee. Want ik denk namelijk dat het me dit jaar meestal juist een voordeel heeft gegeven”, verdedigt de Ferrari-coureur zich.

Begin dit jaar, vervolgt hij, wist hij niet precies hoe hij met de Ferrari F1-75 moest omgaan. Zijn gevoel voor en met de auto is echter steeds beter geworden, zegt hij. Volgens Leclerc zitten er veel voordelen aan zijn manier van rijden met deze auto. Vandaar dat hij niet van zins is het anders aan te pakken.

De nummer twee uit het WK erkent wel dat er ook een nadeel aan zijn rijstijl kleeft, namelijk dat het ‘de auto moeilijker te besturen maakt’. “Maar ik ben coureur en moet ermee kunnen omgaan als de auto wat lastiger is. Deze keer wilde ik echter net iets te veel, pushte dat rondje net te hard en betaalde de prijs.”

Lees ook: Vettel stuurde Leclerc na crash in Frankrijk appje om hem een hart onder de riem te steken

Hoewel hij zich dus schuldbewust opstelt, twijfelt Leclerc er niet aan dat hij er klaar voor is om kampioen te worden. “Zeker als ik naar het eerste deel van dit jaar kijk, denk ik dat dit mijn sterkste seizoen tot op heden is. Ik denk ook dat ik vooral in de races een stap voorwaarts heb gezet, wat goed is.”