Charles Leclerc kon na zijn voor zijn titelkansen pijnlijke crash in Frankrijk op de steun van oud-teamgenoot Sebastian Vettel rekenen, die hem per app een hart onder de riem stak.

Leclerc en Vettel waren in 2019 en 2020 teamgenoten bij Ferrari, waar ze soms op gespannen voet met elkaar stonden. Inmiddels rijdt Vettel voor Aston Martin – en heeft zelfs zijn pensioen aangekondigd – en is hun relatie volgens Leclerc behoorlijk veranderd.

Lees ook: Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zegt Formule 1 vaarwel

“We zijn nu vrienden. Hij stuurt me ook vaak berichtjes. Zoals na afgelopen zondag. Hij probeert me dan op te beuren als ik het lastig heb. Het is mooi om te zien hoe dat zo is gegroeid sinds we elkaar hebben leren kennen”, wordt Leclerc geciteerd door PlanetF1.

Hun eerste maanden samen, vertelt Leclerc, waren namelijk nogal onwennig. Vettel was aanvankelijk de grote man bij Ferrari, Leclerc de jonge nieuwkomer. “Ik keek erg tegen hem op. Ik denk dat ik wat vreemd op hem overkwam, omdat ik vrij verlegen was en niet wist wat ik tegen hem moest zeggen.”

Zoals gezegd duurde het niet lang – welgeteld tot de tweede race van 2019 – tot de twee elkaar op de baan begonnen te bevechten. Leclerc trok de rol van kopman al vlug naar zich toe en versloeg Vettel in alle twee de jaren dat ze samen voor Ferrari reden.

Lees ook: De Formule 1-carrière van Sebastian Vettel in tien foto’s