De grap is snel gemaakt dat Mattia Binotto misschien iets te veel tijd heeft doorgebracht met de rekenmeesters die Ferrari zo vaak de verkeerde strategie lijken te geven, maar de teambaas van de Scuderia gelooft nog altijd in de kansen van zijn team. Sterker nog, er is volgens hem ‘geen reden’ waarom Ferrari de laatste tien races op rij niet kan winnen.

Over rekenen gesproken: Binotto zegt dat hij de punten in het WK nog niet echt telt of heeft geteld. “Als je me voor de race in Frankrijk had gevraagd hoeveel punten wij achterstaan op Red Bull, of hoeveel Charles Leclerc er achterstaat op Max Verstappen, had ik je dat dus niet kunnen vertellen”, vertelt hij aan Motorsport.com.

Lees ook: Binotto neemt het op voor Leclerc: ‘Hij is een kampioen, niemand zal aan hem twijfelen’

“We proberen namelijk gewoon elke race het maximale eruit te halen”, vervolgt hij, dus dat moet in de tien resterende raceweekends dan ook het doel zijn. Een doel dat volgens Binotto niet per se onhaalbaar is. “Het belangrijkste is dat we over een goed totaalpakket beschikken. Er is daarom geen reden waarom we de laatste tien races op rij tot aan het eind van het seizoen niet zouden kunnen winnen.”

Rekenen komt later

Binotto benadrukt daarbij dat hij ook positief wil blijven. Tegelijkertijd valt volgens hem niet uit te sluiten dat Verstappen en Red Bull nog met tegenslag te maken krijgen. “Al gaan we daar niet vanuit en concentreren ons op onszelf.” Dat Leclerc na twaalf races 63 punten achterstaat, is niet best, maar ‘elke race is evenveel punten waard’, stelt Binotto. “We gaan aan het eind van het jaar dus wel rekenen.”

Podcast: Paddockpraat: ‘Strategie is niet moeilijk, maar bij Ferrari is er te veel bemoeienis’