Als Charles Leclerc dit seizoen ’twintig tot dertig punten’ tekortkomt om wereldkampioen te worden, dan zal hij naar zichzelf wijzen. Daar is Ferrari-teambaas Mattia Binotto het echter niet mee eens. Hij benadrukt dat de Monegask op ‘verschillende manieren’ punten heeft verloren.

Leclerc had net wat frisse lucht achter zich doordat Max Verstappen een pitstop had gemaakt, maar verloor in bocht 11 van Paul Ricard de controle over zijn F1-75 en schoot de bandenstapel in. Hij kreeg zijn auto vervolgens niet meer in de achteruit waardoor zijn race erop zat. Het was zijn derde uitvalbeurt van het seizoen, de eerste door eigen toedoen. De overige twee uitvalbeurten, toen hij ook aan de leiding lag, kwamen door problemen met de krachtbron.

Na de race wees Leclerc vooral naar zichzelf. “We zullen het op het einde bij elkaar optellen, maar als we maar twintig of dertig punten tekortkomen dan weet ik waar ik het verloren heb, dat is dan mij aan te rekenen! Tussen Imola en deze race… Als ik zo blijf rijden, dan verdien ik het niet om te winnen”, gaf hij toe.

Lees ook: Leclerc schuldbewust: ‘Als ik zo blijf rijden, verdien ik het niet om te winnen’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het daar niet mee eens. “Ik heb met hem gesproken en hij zei hetzelfde tegen mij”, laat Binotto weten. “En ik ben het er niet mee eens, we hebben veel punten op andere manieren verloren en we zullen ook weer op andere manieren punten pakken.”

“Maar we moeten kijken naar wat we kunnen bereiken, niet naar de hoeveelheid punten die we hebben verloren”, vervolgt Binotto. “Charles is een kampioen, niemand binnen het team zal aan hem twijfelen. We vetrouwen hem. Er zijn nog steeds tien races te gaan, we moeten proberen om die te winnen”, probeert de Italiaan het vooral positief te houden.

Dat Leclerc zich schuldbewust opstelde, toont volgens Binotto aan dat er een kampioen in hem schuilt. “Charles ging meteen naar de engineers, keek naar de data van zijn racepace en hij was aan het lachen. Dat is de kracht van een kampioen: meteen de knop omdraaien”, aldus de Ferrari-teambaas.