Charles Leclerc heeft genoten van zijn eerste meters in een Formule 1-bolide. De Monegask maakte namens Haas F1 zijn vrijdagdebuut en is evenals teamgenoten Grosjean en Gutiérrez zeer tevreden met de vrijdag op Silverstone.

Charles Leclerc kwam erachter dat de overgang van de Formule 3 of de GP3 naar de Formule 1 geen gemakkelijke is: “In vergelijking met alles waarmee ik hiervoor heb gereden, stuurt een Formule 1 auto behoorlijk zwaar. Dat was met name in de snelle bochten wel even lastig.”

Nadat hij de auto wat beter leerde kennen, reed hij in 26 ronden naar de achttiende tijd. Zijn laatste run werkte hij af op een gebruikt setje banden, waardoor hij naar eigen zeggen niet zijn ware potentieel heeft kunnen laten zien: “Ik denk dat we niettemin snel waren, en belangrijker dan dat, we hebben ons programma af weten te werken. Dit was naar alle waarschijnlijkheid één van de beste dagen uit mijn leven.”

Gutiérrez
Een tevreden man dus, die Leclerc. Hetzelfde mag worden gezegd van Gutiérrez, de Mexicaan die pas in de middag beschikte over ‘zijn’ VF-16: “Ik hoefde pas in de middag aan te treden, waardoor de ochtend lekker rustig voor me verliep.”

“Ik denk dat de tweede vrije training prima is verlopen. De auto voelt in ieder geval goed aan en qua setup zijn we de juiste weg ingeslagen. Er valt nog het een en ander te verbeteren, maar met de data van vandaag gaat dat vast lukken.”

Grosjean
Romain Grosjean klokte in de tweede vrije training de achtste tijd. Een prima resultaat en de Fransman is dan ook tevreden: “De auto voelt ook op hoge snelheid nog steeds goed aan, en dat is bepaald niet onbelangrijk voor een snelle ronde op dit circuit.”

“We moet echter nog wel iets meer performance uit de banden weten te slepen. Dat is dan ook waar we ons vanavond voornamelijk mee bezig gaan houden.”