Hij won er zijn twee wereldtitels maar verloor er ook twee. Fernando Alonso beschouwt de race in São Paulo dit weekend als zijn laatste kans om nog punten toe te voegen aan zijn al indrukwekkende aantal van 1.899. “Maar ik probeer er ook enigszins van te genieten”, zegt de Spanjaard.

We zijn in Brazilië dus moet Alonso uiteraard even plaatsnemen in de beroemde ‘deckchair’.

Hij ziet geen kans voor zijn McLaren in Abu Dhabi: “Als we nog punten willen scoren dit seizoen moeten we dat hier doen. Daar is dit een betere baan voor dan Abu Dhabi. Het weer is nog niet te voorspellen voor zaterdag en zondag, dat geeft misschien mogelijkheden. Ik ben wel optimistisch”, aldus Alonso tegen PlanetF1.com.

Met Brazilië en Abu Dhabu dus voor de boeg zit de Formule 1-carrière van de Spanjaard er (voorlopig) dus bijna op. “Uiteraard wil je zo goed mogelijk presteren, daarom ben je hier. Maar de rest van het weekend wil ik ook een beetje proberen te genieten.”

Zoals gezegd, Alonso heeft toch wel een speciale band met Interlagos. Hij stond er liefst acht keer op het podium, de ene keer iets vrolijker dan de andere. In 2005 en 2006 pakte hij er met Renault zijn wereldtitels. Dat had ook zomaar kunnen gebeuren in 2007 en 2010 maar beide keren greep de Spanjaard nipt naast de titel.