*

Allison definitief weg bij Ferrari

Robert Crone

Robert Crone

27 juli 2016 10:42

Allison definitief weg bij Ferrari
Sutton Images

James Allison en Ferrari gaan na drie jaar definitief uit elkaar is vandaag bekend geworden. Op de officiële site van Ferrari wordt het nieuws bevestigd en is Mattia Binotto benoemd tot de (tijdelijke) opvolger als technisch directeur.

De afgelopen weken gonsde het van de geruchten over een mogelijk vertrek van James Allison bij de Scuderia, nadat zijn vrouw eerder dit jaar overleed op 48-jarige leeftijd. ”Gedurende mijn tijd bij Ferrari, op twee verschillende momenten (2000-2005, 2013-2016, red.), heb ik de waarde van het team en de mensen leren kennen. Ik wil ze allemaal bedanken voor de geweldig professionele en menselijke ervaring en iedereen een mooie, blije toekomst wensen met veel succes.”

Voor Ferrari was Allison werkzaam bij Lotus (voormalige Renault), waar hij het team in 2012 en 2013 weer kon laten winnen met Kimi Räikkönen. Vervolgens, na zich voor de tweede keer te hebben verbonden aan Ferrari, hielp hij het team om zich terug te knokken naar overwinningen in 2015 met Sebastian Vettel. Dit jaar gaat nog niet zoals gehoopt voor de Italiaanse renstal, zonder een overwinning tot dusver en strijdend met Red Bull om P2 in het constructeurs kampioenschap. Mattia Binotto is de nieuwe technisch directeur van Ferrari.