Fernando Alonso stelde lichtelijk teleur in de kwalificatiesessie gisteren, hij kwam niet verder dan de zesde tijd. De Spanjaard moest tevens zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella voor laten gaan, die op de vierde plek eindigde. Daarnaast heeft de wk-leider er alle vertrouwen in dat Michelin haar problemen op weet te lossen.
Teambaas Flavio Briatore heeft al gedreigd zijn coureurs terug te trekken als Michelin niet de kans krijgt om de problemen op te lossen, maar Alonso vertrouwt op de Franse bandenfabrikant. Wel heeft hij toegegeven dat hij zich voorafgaand aan de kwalificatie zorgen maakte.

,,We waren best bezorgd inderdaad, maar aan de andere kant hadden we er alle vertrouwen in dat Michelin ons de juiste adviezen had gegeven. Waarschijnlijk hebben enkele teams vrijdag met een te lage druk in de banden gereden."

Op het moment doen er meerdere geruchten de ronde over het aantal auto’s dat vanavond van start zal gaan in Amerika. Zes Bridgestone-bolides of een volledige startgrid? Volgens Alonso dat laatste: ,,Ik ben er zeker van dat het goed komt vanavond en dat er twintig auto’s van start zullen gaan."