Fernando Alonso begint de Grand Prix van Bahrein, evenals de vorige race, vanaf pole-position. Michael Schumacher verbeterde zich tot aan de tweede startplek.


De Spaanse Renault-coureur moest er nog even goed voor gaan zitten, want de zevenvoudig wereldkampioen had zijn zinnen op de eerste startplek gezet. Alonso hield echter voldoende marge over. Jarno Trulli verloor daardoor een plekje, en start vanmiddag evengoed keurig als derde. Nick Heidfeld vertrekt vanaf startplaats vier, en bleef zo teamgenoot Mark Webber voor. Ralf Schumacher (Toyota) verbeterde zich het meest, de Duitser schoof van de elfde plek door naar startplaats zes.

Christian Klien behield formidabel de zevende plaats, terwijl Pedro de la Rosa opschoof naar de achtste plek, nog net voor McLaren teamgenoot Kimi Raikkonen. Giancarlo Fisichella maakte een flinke fout, en zakte terug naar de tiende stek. Rubens Barrichello moest met een kapotte versnellingsbak zijn F2005 aan het einde van zijn rondje aan de kant zetten. Christijan Albers tenslotte verloor iets aan tijd ten opzichte van Patrick Friesacher, maar behield zijn voorsprong op zijn Minardi-teamgenoot. De Nederlander start derhalve als negentiende.