Het gaat lekker met Fernando Alonso. Vanochtend in de eerste vrije training zette hij al de tweede tijd neer, in de middagtraining is hij het snelst: 1.15.835.
 


Vorig jaar bewees Renault al snel te zijn in het Prinsdom. Trulli veroverde toen pole-position, nu lijkt de Spanjaard van de Briatore-renstal daar de meeste aanspraak op te maken. Maar vlak McLaren niet uit. Het lijkt er namelijk op dat Juan Pablo Montoya eindelijk zijn draai heeft gevonden. De Colombiaan was vandaag twee keer teamgenoot Kimi Raikkonen te snel af. Bovendien veroverde hij hier in 2002 al eens pole. Die goede startpositie wist hij toen overigens door een falende motor niet te verzilveren.

Opvallend zijn opnieuw de goede resultaten van Red Bull Racing. Coulthard donderdagmiddag derde en Liuzzi zevende. Testcoureur Klien, in de eerste training nog derde, kwam er nu niet aan te pas. Hij verloor de controle over zijn auto en ramde daarbij de vangrail. Net als onze landgenoot Christijan Albers. Het lijkt niet echt zijn dag te zijn. Vanochtend was de Minardi-coureur al 3,5 seconden langzamer dan teamgenoot Patrick Friesacher. En ook in de tweede training was er een gat van ruim twee seconden. Friesacher bleef opvallend genoeg ook de twee Jordan-coureurs Monteiro en Karthekiyan voor.