Het wordt toch nog even spannend voor de laatste pitstop van Fernando Alonso. Montoya is inmiddels al binnen geweest en de Spanjaard probeert zijn voorsprong uit te bouwen. Totdat hij op Jarno Trulli stuit en kostbare tijd verliest. Mede daardoor moet hij Montoya opnieuw voorlaten in Maggotts en genoegen nemen met de tweede plek.
Na afloop van de race geeft de wk-leider de schuld niet aan de Toyota-coureur, maar aan de marshalls. Volgens de Renault-coureur duurde het meerdere keren erg lang voordat er met vlaggen werd gezwaaid, waardoor hij veel gehinderd werd door achterblijvers. ,,Het was erg close tussen Montoya en ik. Tijdens de eerste pitstop besloten we meer benzine te tanken om een langere tweede stint te rijden. Dat zou mij dusdanig voordeel op hebben moeten leveren dat ik hem in zou kunnen halen."

Totdat hij op de Toyota van oud-teamgenoot Jarno Trulli stuit, zo beaamt hij. ,,Aangezien ik achterlag op Juan, maar wel langer door had kunnen rijden was ik in het voordeel. Totdat de achterblijvers me parten begonnen te spelen. De blauwe vlaggen mistten hun uitwerking en achter Jarno verspeelde ik zeker drie seconden. Hij kon er niet veel aan doen, er werden immers geen vlaggen gezwaaid."

Achteraf gezien heeft dit hem mogelijk zelfs de zege gekost, want bij het uitkomen van de pit was het opnieuw erg close met Juan Pablo Montoya. Net als in de eerste ronde slaagde de Colombiaan erin om zijn concurrent in Maggotts terug te verwijzen. ,,Ik probeerde Juan nog onder druk te zetten, maar we waren gewoon aan elkaar gewaagd. Ik ben blij met mijn tweede plek, vooral omdat we hier een oppermachtig McLaren hadden verwacht."

KVN