Als Sebastian Vettel ook nadat zijn contract eind 2017 afloopt bij Ferrari wil blijven, moet hij dat verdienen. Dat is de boodschap van zijn teambaas Maurizio Arrivabene.

“Sebastian heeft een contract met ons voor dit en volgend seizoen. Tijdens dat volgende seizoen zullen we kijken hoe we na 2017 verdergaan”, spreekt Arrivabene ten overstaan van Sky Sports Italia.

“We hebben allemaal doelen voor ogen”, vervolgt de Ferrari-teambaas. “Ik heb ze, het team heeft ze en Sebastian heeft ze. Het is daarbij alleen maar juist dat iedereen, ongeacht wie het is, zijn plek en salaris moet verdienen.”

Niemand krijgt dus iets cadeau bij Ferrari, waarbij Arrivabene aanstipt dat Vettel zich op het rijden moet blijven concentreren. “Hij is een enorm toegewijd persoon, wat betekent dat hij in alles wel een beetje interesse heeft.”

“Soms moet je hem dus helpen zijn focus te vinden, moet je hem eraan herinneren zich te concentreren op het belangrijkste deel van zijn werk”, zegt de Scuderia’s teambaas over de Duitse viervoudig wereldkampioen.

Sinds Vettel Red Bull, met vier titels op zak, eind 2014 verliet, won hij in 2015 drie races voor Ferrari. Dit jaar staat de teller echter nog op nul. Ferrari heeft de tweede plek bij de teams, achter Mercedes, daarbij aan Red Bull verloren.