Het vertrek van Sebastian Vettel aan het einde van het jaar heeft het silly season van de Formule 1 redelijk op gang geholpen. Het wemelt van de geruchten wie de viervoudig wereldkampioen bij Aston Martin zal opvolgen. Het team uit Silverstone onthoudt zich begrijpelijkerwijs nog even van commentaar.

Gevraagd naar de plannen van Aston Martin zei teambaas Mike Krack zaterdag begrip te hebben voor de geruchtenstroom die op gang is gekomen, maar daaraan niet mee te willen werken. “Natuurlijk wordt er sinds het de aankondiging van Sebastian meteen gespeculeerd, maar we moeten zeker nog dit weekend onze focus bij hem leggen.” En dus blijft het voorlopig stil vanuit Silverstone. “We gaan nog geen namen noemen. Als we iemand hebben dan zullen we dat te zijner tijd aankondigen.”

Nyck de Vries

In de wandelgangen wordt een aantal namen genoemd, waaronder die van Nyck de Vries. De Nederlander kwam dit jaar al twee keer in een vrije training in actie. In Spanje testte hij in de Williams van Nicholas Latifi en in Frankrijk nam hij bij Mercedes de honneurs waar voor Lewis Hamilton. Zijn banden met Mercedes zouden bij klantenteam Aston Martin in zijn voordeel kunnen werken.

Op vraag van de collega van Motorsport.com zegt Krack onder de indruk te zijn van de Nederlander. “Natuurlijk is Nyck één van vele coureurs waar nu over wordt gesproken. Ik ken hem nog een beetje uit mijn tijd [bij BMW] in de Formule E. Het is een goede kerel. Eerder dit jaar heeft hij in de Williams gereden en vorige week natuurlijk in de Mercedes. Dus ja, Nyck is één van de coureurs waar we naar kijken, al geldt dat voor meerdere.”

Ook Mick Schumacher wordt genoemd als mogelijke opvolger van Vettel. Verder zweven de namen rond van Oscar Piastri (nu nog testcoureur bij Alpine), Nico Hülkenberg (dit jaar twee keer actief voor Aston Martin) en Daniel Ricciardo (worstelt bij McLaren). Fernando Alono heeft een aflopend contract bij Alpine en wil graag bij dat team blijven. Toch heeft hij ook al aangegeven open te staan voor een overstap.