Ook op de laatste dag van de tweede wintertest laat de Mercedes-motor haar kwaliteit zien: Nico Rosberg zet met een 1.33.283 verreweg de snelste tijd in Bahrein neer. Voor de Renault-teams verloopt de ochtend stroef.

Rosberg ging vanochtend met een beperkte hoeveelheid benzine de baan op en schraapte een hele seconde af van de snelste tijd tot nu toe gereden in Bahrein. Om een vergelijking te maken: Rosberg pakte een jaar geleden pole-position met een die tijd die slechts negen tienden sneller was. Ook de andere Mercedes-teams gaan goed. Williams, waar de kersverse testcoureur Felipe Nasr zijn debuut maakt, Force India en McLaren voeren samen met Rosberg en Kimi Räikkönen de rondetijdenlijst aan en kennen weinig problemen.

Het tegenovergestelde geldt voor de Renault-aangedreven teams. Marcus Ericsson weet in de ochtend slechts vier rondjes uit de Caterham te persen, voordat de groene bolide tot stilstand komt. De vraag is of Kamui Kobayashi, die vanmiddag in actie komt, veel aan dat rondenaantal kan toevoegen. Ook bij Red Bull loopt het niet vlotjes. Daniel Ricciardo kon gisteren slechts 28 ronden afwerken en ook vandaag staat de teller pas op 13 na de eerste vier testuren.

Sauber en Marussia zijn de ongelukkigsten op deze laatste testdag. Jules Bianchi komt in zijn Marussia, dat tijdens de gehele Bahrein-test veel problemen kent, niet verder dan twee installatierondjes. Adrian Sutil heeft zijn Sauber zelfs nog helemaal niet kunnen uitproberen. Het team was gisteren een van de productiefste teams met 96 rondjes, maar waarom de Zwitsers nu nog langs de kant staan is niet bekend.