BAR-Honda erkent in Imola fouten te hebben gemaakt. Dat blijkt uit een donderdagmiddag verschenen persverklaring van het team. Met deze min of meer publieke schuldbekentenis hoopt het team van Nick Fry ongetwijfeld gevrijwaard te blijven van zwaardere straffen van de internationale autosportfederatie FIA.


BAR geeft toe dat er tijdens de Grand Prix van San Marino in Imola een fout is gemaakt en dat dewagens altijd meer dan 600 kilo moeten wegen, ook zonder benzine. Zelfs als sommige benzine – in de collector-tank die BAR gebruikte – niet gebruikt kan worden. Het team benadruktwél in Imolanooit de opzet te hebben gehad met een lichtere auto dan toegestaan te rijden.

De boodschap die de FIA eerder deze week de wereld instuurde – onderzoek naar mogelijk volledige uitsluiting van BAR-Honda voor de rest van het seizoen – lijkt zijn uitwerking niet te hebben gemist bij het team. BAR zegt de beslissingen van het Hof, diskwalificatie en schorsing voor twee Grand Prix’,volledig te erkennen. BAR zegt voorts in de verklaring alleen maar eerlijk te willen spelen. ,,BAR-Honda wil niets anders dan strijden met andere teams in de Formule 1. We willen het eerlijk spelen en zien erg uit naar de Grand Prix van Europa.’’