Rubens Barrichello is bang dat de Ferrari’s zondag in Monaco op een ronde worden gezet. De Braziliaan geeft toe dat de auto’s van de Scuderia op alle fronten niet goed presteren.
 
Barrichello eindigde de eerste dag in Monaco als vijftiende, Michael Schumacher reed op donderdag de elfde tijd. De Duitser voelde rare vibraties in zijn auto en werd uit voorzorg binnen gehaald, waardoor hij het slot van de tweede vrije training noodgedwongen moest toekijken.

,,Ik hoop dat het alleen maar kwestie van asfalt is, dat nog niet helemaal onder het rubber zit’’, vertelde Barrichello donderdag. ,,Maar het wordt moeilijk. Zelfs in onze beste jaren hadden we het hier altijd zwaar. We wisten dus dat het lastig zou worden. Maar dit is niet goed. We missen het juiste ritme om aan pole te mogen denken, of de snelle jongens vooraan in de race bij te houden. Ik heb problemen met de balans en de grip. Als Renault en McLaren zo doorgaan en zo snel blijven als in de eerste training dan lopen we de kans zondag op een ronde te worden gezet. Maar dit is niet het moment om naar anderen te kijken, we moeten zelf aan de bak en een oplossing proberen te zoeken.

Barrichello hoopt dat de engineers vandaag op de traditionele rustdag in Monaco iets kunnen vinden waardoor zijn auto het zaterdag een flink stuk beter zal doen. ,,Vrijdag kan ons helpen. Ik hoop dat we minimaal een halve seconde goed kunnen maken door de balans van de F2005 te verbeteren. De auto heeft veel te veel overstuur, en dat is niet handig hier. Als we ons in de topzes kwalificeren dan mogen we onze handen dichtknijpen.’’