Rubens Barrichello zegt nog altijd te wachten op uitsluitsel van Williams over een mogelijke contractverlenging voor volgend jaar, wat zijn twintigste seizoen in de Formule 1 zou zijn.

Ondanks dat onder meer Kimi Räikkönen en Adrian Sutil met zijn stoeltje in verband worden gebracht, blijft Barrichello optimistisch en ontkent hij dat de Braziliaanse Grand Prix zijn laatste race in de Formule 1 zal zijn.

“Ik wacht nog op een telefoontje”, zegt de Braziliaan. “Het enigd waar ik aan denk is het jaar dat in het verschiet ligt. Ik denk hetzelfde als in 2008 en blijf positief. Ook al reis ik wellicht naar Brazilië af zonder zekerheid voor volgend jaar, zeg ik mijn fans geen vaarwel. Ik wil er volgend jaar weer bij zijn. Het is afwachten. Als God het wil, begin ik aan mijn twintigste seizoen.”

Barrichello geeft toe dat hij niet al zijn eieren in het mandje van Williams heeft gelegd en ook met andere teams heeft gesproken. “Eerlijk gezegd ben ik overal langsgeweest”, zegt hij. “Het is goed om met competitieve teams te praten. Als het mijn eerste of tweede jaar was geweest, had ik me zorgen gemaakt, maar ik heb al zoveel meegemaakt. Het leven is te mooi om te klagen over problemen en waarom ik nog geen contract heb. Ik concentreer me op het positieve.”

Gevraagd of hij gelooft dat Räikkönen echt terug wil keren, zegt Barrichello: “Dat weet ik niet. Ik praatte niet veel met Kimi toen hij nog Formule 1 reed en hij zei nooit iets tegen mij. Naar mijn weten heeft hij heel summiere gesprekken met het team gevoerd.”