Rubens Barrichello twijfelt niet. In 2006 start hij (hier op de foto met Indy 500 winnaar Dan Wheldon) gewoon wéér voor Ferrari.
 


De vice-wereldkampioen van 2002 en 2004 zegt er zeker van te zijn dat hij in 2006 samen met Michael Schumacher voor Ferrari zal uitkomen, het zou zijn zevende seizoen zijn met de Scuderia. De Braziliaan wordt al enige tijd in verband gebracht met BAR, waar hij Jenson Button zou kunnen opvolgen wanneer de Brit overstapt naar Williams.

,,Ik blijf in elk geval tot aan het eind van 2006 bij Ferrari rijden”, beweert Barichello in een interview met SportTV. ,,Mijn contract heeft geen ontsnappingsclausule, dus de enige manier om bij Ferrari te vertrekken is een wederzijdse overeenkomst tusen mij en het team.’’

Barrichello beleeft een wat merkwaardig seizoen bij de Scuderia. En niet alleen door het uitblijven van de grote successen. Een incident in Monaco, waarbij Michael Schumacher zijn teamgenoot in de laatste ronde in de chicane passeerde, zette zijn relatie met de wereldkampioen op scherp. In de Grand Prix van Amerika werd Barrichello vrij pittig opzij gezet door Schumacher toen de laatste na zijn pitstop de baan weer op stoof. Volgens de Braziliaan mochten de twee coureurs daarna niet meer duelleren.

,,Het team vertelde dat we onze motoren moesten sparen, maar ik snap eerlijk gezegd niet waarom.’’ Waarop Barrichello eerder deze week nog maar eens aankondigde ‘klaar te zijn’ voor duels met Schumacher.