Jules Bianchi was in eigen huis op de eerste dag van de talententestweek de snelste. Hij bleef Luiz Razia en Sam Bird voor.

Bianchi reed vandaag in Magny-Cours voor Ferrari, maar komt deze week ook nog in actie voor Force India. De World Series by Renault-coureur reed vandaag 87 ronden en 1:18.070 was zijn beste tijd. Hij probeerde vandaag onder andere een nieuwe voorvleugel uit.

De nummer twee in het GP2-kampioenschap, Luis Razia, kwam vandaag in actie voor Force India. De Braziliaan passeerde 64 keer start/finish en was met 1:18.535 ruim vier tienden langzamer dan Bianchi. Ook hij reed met een nieuwe voorvleugel.

Helemaal vlekkeloos verliep de dag van Razia niet. Hij zorgde voor een rode vlag door in Imola, aan het einde van de tweede sector, te spinnen. Razia moet zijn stoeltje morgen afstaan aan Bianchi, die op zijn beurt het Ferrari-stuur weer overdraagt aan Davide Rigon.

Sam Bird blijft waar hij zit. De Brit reed vandaag voor Mercedes met een nieuw uitlaatsysteem. Het team uit Brackley had ook allerlei sensors aan de achterkant van de W03 gemonteerd. Bird was de meest productieve coureur van het drietal.

De concurrent van Bianchi, maar ook van Robin Frijns, in de World Series, reed 95 ronden. Met 1:19.094 was hij net iets meer dan een seconde langzamer dan Bianchi.

1. Jules Bianchi Ferrari 1:18.070
2. Luis Razia Force India 1:18.535 +0.465
3. Sam Bird Mercedes 1:19.094 +1.024