*

Binotto uitzinnig na thuiszege Ferrari: ‘Het heeft veel te lang geduurd’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

8 september 2019 18:19

Binotto uitzinnig na thuiszege Ferrari: ‘Het heeft veel te lang geduurd’

Hij durfde eerder dit seizoen waarschijnlijk nauwelijks de La Gazetto Dello Sport uit de brievenbus te halen maar morgen zal Ferrari-teambaas Mattia Binotto de sportkrant fluitend openslaan. “Vandaag was hij helemaal rood, kun je voorstellen hoe hij er morgen uitziet!”

“Ik kan je niet vertellen hoe het is om nu Ferrari-werknemer te zijn, of je nou directeur bent of een monteur. Kijk hoe blij ze zijn”, aldus Binotto tegen Sky Sports. “Het is een geweldige week geweest: eerst Spa, een winst onder moeilijke omstandigheden maar nu hier op Monza in Italië, met onze fans. Geweldig!”

Net als vorige week kwam Leclerc onder hoge druk te staan van voor Lewis Hamilton. Geen probleem voor zijn pupil: “Charles gebruikt die druk als een boost, hij rijdt momenteel erg sterk, maakt weinig fouten. Sinds de zomerbreak eigenlijk, als je ook ziet hoe hij zijn positie verdedigde vandaag.”

Foto: Motorsport Images

Om zijn eigen mensen ook meteen een pluim te geven: “Hij wint ook dankzij het team, de strategie klopte. Voor ons waren de harde banden de juiste keuze, dat gaf ons aan het einde van de wedstrijd wat ademruimte. We wisten dat de slijtage cruciaal zou zijn, de achterbanden waren compleet op aan het einde van de eerste stint. We dachten met de harde band het beste te kunnen verdedigen. Het was een moedige keuze, en de juiste.”

En dus won Ferrari voor het eerst sinds Fernando Alonso in 2010 weer eens zijn thuisrace. “Dit is de race die je absoluut wilt winnen, het is te lang geleden. Je weet ook dat het heel moeilijk zal zijn, nu ben ik heel, heel blij. En heel moe”, aldus Binotto die zondag ongetwijfeld nog een hartig woordje zal willen spreken met Vettel. “Ik heb nog niet gesproken met Sebastian, ik zie hem later. Het was erg jammer. Hij was aan het inlopen op Bottas en had een goede race kunnen rijden.”

Foto: Motorsport Images