Robert Doornbos maakt een enerverend debuut mee op Hockenheim. Een handmatige start, een aanrijding met Villeneuve, een stop-and-go door een foutje van het team, en uiteindelijk de 18e plaats aan de finish. ,,Ik ben blij. Het was een mega-goed weekend." ,,Het was een raar moment met Villeneuve", blikt de Rotterdammer terug op het moment dat zijn race voor een groot deel bepaalt. ,,Ik was hem voorbij gestoken in de hairpin na zijn touché met Barrichello. Hij reed vervolgens een paar rondjes achter mij aan en maakte geen aanstalte te passeren. Maar ineens voelde ik een harde klap van achteren. Hij had me geraakt. Ik verloor daarbij een deel van mijn diffuser, en ik had een lekke rechterachterband."

Bij het herstel in de pit maakt Minardi een fout. ,,Het team heeft zich al verontschuldigd." Wat er gebeurt? Doornbos: ,,De monteurs tanken de wagen vol en ontdekken dan pas dat de achterband lek is." Tanken en een band verwisselen, dat mag nu eenmaal niet meer van de FIA en dus krijgt de Rotterdammer een stop-and-go aan de broek. ,,En ik had al een manuele start achter de rug, door een softwareprobleem dat ik in de opwarmronde ontdekte. Het zag er spectaculair uit met die wielspin, maar dat was niet de bedoeling."

Vervolgens rijdt Doornbos de race gecontroleerd uit op de 18e plaats, op drie ronden van winnaar Alonso. ,,Ik ben fysiek topfit"", besluit hij tegenover formule1.info. ,,Ik mag mijn dokter wel bedanken. Al met al was het een mega-goed weekend. En dan al die fans tijdens de rijdersparade. Een geweldig gevoel!"