*

Blije Ricciardo: ‘Overwinning zat er niet in vandaag’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

2 jaar geleden

Blije Ricciardo: ‘Overwinning zat er niet in vandaag’
Sutton Images

Daniel Ricciardo is blij met een plekje op het podium. De Australiër weet immers dat winnen realistisch gezien niet mogelijk was.

Niet dat hij het niet geprobeerd heeft: “Ik ben er bij de start voor gegaan. Ik kwam heel goed weg, en halverwege de eerste bocht dacht ik dat ik aan de leiding ging, maar plots kwamen de Mercedes weer uit mijn dode hoek tevoorschijn. Lewis Hamilton had ik nooit echt te pakken en Nico Rosberg pakte me in de tweede bocht weer terug.”

Maar zelfs als Ricciardo de leiding wel over had kunnen nemen, was het een lastig verhaal geworden: “Zij waren zo snel. Ze hadden me dan tijdens de pitstops wel gepakt door bijvoorbeeld een ronde langer door te rijden. Meer dan de derde plaats zat er denk ik niet in vandaag.”

Ricciardo moest in de slotfase wel nog even Sebastian Vettel achter zich zien te houden. Met succes: “Mijn banden gingen er aan het eind van de race aan, waardoor Seb nog erg dichtbij kwam. Ik ben dan ook blij dat ik de derde plaats vast heb weten te houden en dat ik voor de derde keer op rij het podium heb mogen beklimmen hier in Hongarije.”

Lees meer over

Red Bull Ricciardo