BMW heeft door de nieuwe regels noodgedwongen de ontwikkeling van de nieuwe motor stop moeten zetten. BMW heeft door de nieuwe regels noodgedwongen de ontwikkeling van de nieuwe motor stop moeten zetten. Dat heeft BMW-sportdirecteur in Barcelona toegegeven bij de presentatie van de nieuwe Williams FW27 in Spanje.

De Duitse autofabrikant was vorig jaar al volop bezig met het produceren van de P85 V10-motor voor 2005, toen bekend werd dat een Formule 1-krachtbron komend seizoen twee races mee moet gaan. Theissen hekelde de late bekendmaking van de regelwijziging, waardoor de nieuwe Williams nu is uitgerust met een 'evolutie' van de P84 van afgelopen seizoen.

Theissen kon het niet laten om tijdens de launch van de nieuwe Williams-BMW de veranderde regels van kritiek te voorzien. Volgens hem kost vooral de maatregel voor de motoren de teams meer geld in plaats van dat er wordt bespaart. ,,In principe zou het geld moeten opleveren, maar dit was een radicale maatregel die pas laat is doorgevoerd, wat extra ontwikkelingskosten met zich mee heeft gebracht.''