Wederom valt het doek voor een privé-renstal: BMW heeft het Sauber-team overgenomen. Dit is zojuist wereldkundig gemaakt op een persconferentie. Met deze aankondiging komt een geruchtenstroom van vele maanden tot een halt. BMW heeft laten weten dat het Williams wil blijven voorzien van motoren in 2006, al zou de renstal in verregaande onderhandelingen met Toyota-verwikkeld zijn.  Momenteel wordt Sauber – dat in 1993 haar debuut maakte in de Formule 1 – nog voorzien van Ferrari-motoren, maar die werden te duur. Niet lang daarna werd de link gelegd naar de Duitse motorfabrikant, waarna vandaag één van de slechtst bewaarde geheimen officieel werd bevestigd.

De Beierse motorenbouwer neemt in eerste instantie alleen de aandelen van teambaas Peter Sauber over, maar zal eind 2008 ook beschikken over de aandelen die momenteel nog in handen zijn van hoofdsponsor Credit Suisse. De rol van Peter Sauber is nog niet geheel uitgespeeld, hij behoudt een klein deel van zijn aandelen en zal optreden als adviseur.

De deal houdt in dat BMW binnenkort haar eigen team heeft en de chassis’ en motoren zelf gaat fabriceren. Oud-motorsportdirecteur Gerhard Berger heeft zich in het verleden altijd al sterk gemaakt voor dit besluit, alleen heeft het jaren geduurd voordat het zover kwam.

Over het bedrag dat BMW voor het Zwitserse team heeft betaald werden geen mededelingen gedaan. Het genoemde bedrag van 200 miljoen euro zou echter een veel te hoge inschatting zijn. Het is voorlopig nog onduidelijk of de overname van het team gevolgen heeft voor de huidige coureurs. Wel lijkt het haast zeker dat Nick Heidfeld een stoeltje krijgt als hij moet vertrekken bij Williams. Een naam voor de nieuwe equipe is er nog niet.