BMW verwacht niet dat de overname van het Sauber-team per direct leidt tot betere resultaten van de Zwiterse renstal. Volgens de Duitsers moet de buy-out vooral gezien worden als een investering met het oog op de lange termijn.
Deze uitlatingen komen best wel als een verrassing, want BMW heeft Sauber onder meer overgenomen omdat men er met Williams maar niet in slaagde het kampioenschap te veroveren. Dat blijft uiteindelijk wel de doelstelling van het bedrijf uit München.

,,We willen onze kansen op het winnen van races verbeteren, onze mogelijkheden vergroten en op den duur wereldkampioen worden. Dat zal niet meteen volgend seizoen gebeuren en dat verwachten we ook niet. We willen iets op de rails zetten met de toekomst in ons achterhoofd", vertelt BMW’s Burkhard Goeschel.

BMW heeft op dit moment nog geen contact opgenomen met het Williams-team om deze toekomstplannen te bespreken. Wat de Duitsers betreft blijven ze gewoon motoren leveren aan de renstal van Frank Williams. ,,Wij denken dat de twee teams een groot potentieel vertegenwoordigen. We zijn best bereid om naast ons eigen team nog een renstal van krachtbronnen te voorzien", besluit Goeschel.

BMW-motorsportdirecteur Mario Theissen is het met hem eens, volgens hem gaat BMW er gewoon het beste van maken. ,,Ik denk dat we met z’n allen heel wat werk te doen hebben in de nabije toekomst. De afgelopen seizoenen hebben we bewezen dat we goede motoren kunnen bouwen, zoniet de beste van het veld. Nu hebben we de taak op ons genomen om een eigen team neer te zetten en dat gaat een hele uitdaging worden."