*

Bottas maakt zich geen zorgen om contract: ‘Eén fout bepaalt mijn toekomst niet’

Laurens Stade

Laurens Stade

2 augustus 2019 14:40

Bottas maakt zich geen zorgen om contract: ‘Eén fout bepaalt mijn toekomst niet’

Valtteri Bottas is er zeker van dat de crash tijdens de Grand Prix van Duitsland niet doorslaggevend zal zijn voor zijn toekomst bij Mercedes. De Fin heeft voor komend jaar nog geen contract, maar vreest niet dat Mercedes de beslissing zal af laten hangen van een enkel foutje of het resultaat van één race. 

Bottas heeft voor volgend seizoen nog geen contract, en het team wil nog geen beslissing nemen over zijn toekomst. Mercedes heeft namelijk Esteban Ocon hoog op het lijstje staan. ”Natuurlijk was het niet ideaal met dat in gedachten, maar het gebeurt nou eenmaal”, aldus Bottas tegen Motorsport.com. ”Het was helaas een fout op een verkeerd moment, maar ik was hard aan het pushen en dat is wat het team wil zien.”

De Fin crashte vanaf de derde plaats met nog acht rondes te gaan. Bottas vreest echter niet dat het een doorslaggevende fout was. ”Ik denk niet dat één fout of één race iets zal veranderen aan de situatie”, aldus Bottas. ”Ik moet er niet over nadenken, ik moet gewoon mijn best doen en me daarop focussen. Ik weet dat ik goed kan presteren, en zal proberen dit weekend opnieuw goed te presteren. Dan ligt de beslissing uiteindelijk bij het team, dan zien we wel. Voor nu geen stress, alleen vol gas.”

Foto: Motorsport Images

‘Elke race is belangrijk’
Bottas spreekt tegen dat het slechte resultaat in Duitsland doorslaggevend zal zijn voor zijn toekomst, maar doet dat ook over een potentieel goed resultaat in Hongarije. ”Elke race is belangrijk. Je weet dat als het team over je toekomst nadenkt, dat het nog belangrijker is. Maar zoals ik al zei, het verandert niets voor mij. Het is niet de eerste keer dat ik in deze situatie zit, dus het is zoals gewoonlijk”, aldus de 29-jarige Mercedes-coureur.

”Ik weet dat ik het verdien om hier te zijn, en ik geniet er nog steeds van. Ik heb nog steeds veel te geven, en te halen. Daarnaast heb ik mijn doelen nog niet behaald. Dus ik denk er echt niet aan, elke race is belangrijk”, voegt Bottas toe.

Bottas staat momenteel tweede in het kampioenschap met een achterstand van 41 punten op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Zijn voorsprong op Verstappen is door de crash geslonken naar 22 punten.

Lees ook: Zet Wolff Bottas nog even snel op scherp? ‘Beslissen in zomerpauze over 2020 en erna’

Lees meer over

Bottas Mercedes