Valtteri Bottas zegt niet gefrustreerd te zijn door de beslissing van Mercedes om de nieuwste versie van zijn krachtbron niet aan de klantenteams beschikbaar te stellen. “We zijn blij met onze huidige motoren.”

Het fabrieksteam van Mercedes beschikt sinds de Grand Prix van Italië over de nieuwe versie van de motor, waarbij de resterende tokens voor dit jaar zijn ingezet om verbeteringen door te voeren.

De andere teams die ook gebruik maken van de motoren van Mercedes hoopten dit jaar ook nog van deze update te kunnen profiteren, maar dat zit er niet meer in. Mercedes wil alle klantenteams gelijk behandelen en omdat het niet mogelijk blijkt om ze allemaal te voorzien van voldoende nieuwe krachtbronnen voor de resterende races, krijgen ze die geen van allen.

Valtteri Bottas voelt zich niet benadeeld. “Er zit vast een logica achter”, blijft hij politiek correct. “Ik weet niet precies wat de gedachtegang van Mercedes is, wellicht heeft het met betrouwbaarheid te maken, maar ik vertrouw erop dat ze ons van de best mogelijke motoren voorzien. Dat helpt ons in de strijd met Ferrari en dat is ook in het voordeel van het fabrieksteam.”

Bottas weigert te spreken van een grote teleurstelling. “We zijn nog altijd blij dat we de beschikking hebben over Mercedes-motoren”, zegt hij. “Ook al is het niet de meest recente versie, is het nog altijd een zeer competitieve krachtbron. Of het eerlijk is? Het leven is niet altijd eerlijk, en de Formule 1 ook niet. Maar we hebben de beste motor die we kunnen krijgen en daarmee moeten we maximaal zien te presteren.”