Valtteri Bottas heeft op Circuit Park Zandvoort de prestigieuze Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. De Fin leidde van start tot finish en werd zo’n 2,5 seconden eerder afgevlagd dan zijn landgenoot Mika Maki. De Monegask Stefano Coletti werd derde.Dat Bottas van start tot finish leidde mag opvallend genoemd worden, want direct na afloop van de kwalificatie stond hij niet op poleposition. Jules Bianchi raakte zijn pole echter kwijt omdat hij enkele concurrenten had opgehouden.

Bottas erfde polepositie en wist dit buitenkansje te benutten, al ging het niet van harte. Bij het induiken van de Tarzanbocht moest hij verdedigend rijden. Dit zorgde achter hem voor de nodige onrust.

De leidende coureur van ART Grand Prix, het team boekte zijn zesde Masters-zege op rij, werd nergens door gehinderd en had bij de eerste doorkomst al een marge van twee seconden ten opzichte van Maki opgebouwd. Het gat groeide zelfs naar vier seconden en dit kon Maki nooit meer dichtrijden. Hoewel hij nog dichterbij kwam, vormde hij nooit een serieuze bedreiging voor Bottas.

Renger van der Zande finishte als zesde, nadat hij in de kwalificatie niet verder was gekomen dan een ietwat teleurstellende negende startpositie. Hij beklaagde zich er over dat de bestrafte Bianchi hem had opgehouden.

Henki Waldschmidt (als tiende gestart) haalde de finish niet. Hij had zich opgewerkt naar de zevende plek toen hij botste met Jean-Karl Vernay, wat voor beiden einde race betekende.

KVN