McLarens racing director Eric Boullier denkt niet dat de ontwikkeling van zijn team wordt afgeremd door de aanwezigheid van rookie Kevin Magnussen binnen de gelederen.

McLaren heeft in de 34-jarige oud-wereldkampioen Jenson Button één zeer ervaren coureur in dienst, maar heeft daarnaast ook de 21-jarige Kevin Magnussen als coureur, en hij heeft er pas zes Grands Prix op zitten.

Button sprak onlangs de vrees uit dat de doorontwikkeling van McLarens nog niet bijster competitieve MP4-29 mogelijk wordt afgeremd door de aanwezigheid van Magnussen, aangezien hij daar als rookie minder aan zou kunnen bijdragen dan een ervaren kracht, maar racing director heeft dat terzijde geschoven in gesprek met Motorsport-Total.

“Ik denk niet dat het met een rookie in het team lastiger is dan met twee ervaren coureurs”, stelt hij. “Natuurlijk is het zo dat een ervaren coureur als Jenson een meer gedetailleerde analyse kan geven van wat er aan de auto schort, maar we krijgen genoeg feedback van Kevin om de vragen waar het technische team mee zit te beantwoorden.”

Boullier vindt verder dat Magnussen het goed doet voor een rookie. “Het is typisch voor een nieuwkomer om gedurende een seizoen een wat mindere reeks neer te zetten en dan veranderingen aan de auto te maken die averechts werken, maar dat is normaal en los daarvan gaat het goed. Hij ontwikkelt zich prima en constant en zijn engineers doen er alles aan zijn auto sneller te maken.”