In Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is vandaag begonnen met de bouw van het circuit voor de Grand Prix van Vietnam in 2020. Jean Todt, voorzitter van de FIA, heeft het nieuwe circuit ingehuldigd. Volgens de organisatoren zal het circuit, dat vlak buiten de stad ligt, lijken op andere stratencircuits zoals Monaco en Azerbeidzjan.

Jean Todt, voorzitter van de FIA, was aanwezig op de inhuldiging. Volgens de voormalige directeur van Ferrari is dit een geweldige kans om deuren te openen naar de vele mensen met een passie voor autosport in Zuidoost-Azië. “Het is geweldig voor de ontwikkeling van motorsport in Vietnam en de regio,” vertelde Todt. “Ik hoop dat er binnenkort faciliteiten zullen zijn om meer races te organiseren,” voegde hij eraan toe.

Het circuit, ontworpen door de Duitse circuitontwerper Hermann Tilke, zal in maart 2020 worden afgerond. De Grote Prijs van Vietnam vindt een maand later plaats. Het circuit heeft een recht stuk van anderhalve kilometer, één van de langste op de hele kalender, en biedt plaats aan 35.000 toeschouwers. Volgens de staatsmedia heeft de stad een tienjarig contract ter waarde van 60 miljoen dollar per jaar voor de organisatie van de Grote Prijs.