Ross Brawn geeft toe dat Mercedes veel hinder ondervond van de hoge temperaturen tijdens de Grand Prix van Duitsland. Beide coureurs gingen kopje onder nadat ze een week eerder nog de Grote Prijs van Groot-Brittannië wonnen.

“De race had erg veel weg van enkele eerdere races dit seizoen waar we eveneens problemen met de banden hadden”, legt Brawn uit. “Pas toen het frisser werd, konden we ons qua snelheid opeens weer meten met de mannen vooraan. In Silverstone ging het goed, want daar was het niet al te warm en hetzelfde geldt voor de race in Canada. Daar komt bij dat we het omwisselen van de achterbanden in ons voordeel wisten te gebruiken. Dat is inmiddels verboden.”

Ross Brawn wil de schuld van het tegenvallende weekend niet enkel bij de omstandigheden leggen: “We hebben zelf ook dingen verkeerd gedaan. Met een afgetankte auto pushten onze coureurs in de openingsfase net iets te veel, waardoor ze hun eigen hand overspeelden. Toen het afkoelde, ging het beter. Het is een heel dun randje waar we het hele seizoen op lijken te balanceren.”

De banden zoals die tijdens de Duitse Grand Prix werden gebruikt, lagen eenmalig onder de Formule 1-bolides. Pirelli neemt naar Hongarije weer compleet andere banden mee. “Het missen van de test op Silverstone kan ons nu opeens wel heel duur komen te staan”, gaat Ross Brawn verder. “Wij krijgen immers de niet de kans om de 2012-banden te testen op onze huidige auto.” 

“Wij beschikken dus pas voor het eerst tijdens de Hongaarse GP over die banden. Het zou handig zijn om op voorhand al wat informatie over die banden te vergaren, maar we zullen met deze situatie moeten leren leven. We weten van vorig jaar dat de 2012-banden een iets lagere arbeidstemperatuur hebben, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen dat dit met de 2013-auto hetzelfde zal zijn.”

Beide Mercedes-coureur hebben volgens Brawn na afloop van de GP hun frustraties geuit: “Lewis Hamilton draagt het hart op de tong, maar tegelijkertijd levert hij daar een constructieve bijdrage mee. We hebben sowieso een goed gesprek gehad met zijn allen. We zijn teleurgesteld, maar vorig jaar zouden we in deze fase van het kampioenschap getekend hebben voor een raceweekend waarin we twaalf punten scoren.”