Wat betreft de toekomst van de Formule 1 gaat technisch directeur Ross Brawn met een gerust hart de zomerstop in. “We gaan pauzeren na vier races die om uiteenlopende redenen geweldig waren om te zien. Het toont aan dat het hoogste niveau van de sport extreem gezond is”, schrijft Brawn in zijn column waarin hij verder overigens met geen woord rept over de kalender of het nieuwe reglement. 

Brawn wenst Mercedes geen ongeluk toe maar kan niet ontkennen dat hij graag meer gevechten zoals zondag in Hongarije zou willen zien. “Zij koersen dan wel af op een nieuwe titel, iedereen wil toch meer strijd om de hoofdprijzen. Van de 12 races tot nu toe waren meer dan de helft toch relatief close.”

Lees ook: Tussenstop – Allard Kalff: ‘Hamilton heeft alles in eigen hand, Leclerc maakt te veel onnodige fouten’

“Max Verstappen en Red Bull presteerden weer ontzettend goed. (..) Verstappen probeerde alles om er 3 uit 4 van te maken. Dat lukte niet maar dat lag meer aan Mercedes en Lewis Hamilton dan aan Red Bull . Zij hebben laten zien het tweede beste pakket te hebben, Honda heeft heel veel progressie geboekt wat betreft vermogen en snelheid. Verstappen heeft in de laatste vier races meer punten dan wie dan ook gescoord: 18 meer dan Hamilton, bijna evenveel als de twee Ferrari-coureurs bij elkaar opgeteld en het dubbele van Bottas’ aantal. Lewis gaat hij niet verslaan maar een tweede plek lijkt waarschijnlijker boor Verstappen en dat zou ook al heel speciaal zijn.”

Nieuwe generatie komt er aan
“Verder in het veld zien we de opkomst van een nieuwe generatie zoals Lando Norris, Alex Albon en George Russell. Samen met de nog altijd jonge maar meer ervaren Verstappen en Charles Leclerc laten ze zien klaar te zijn om de oudere garde van Hamilton, Vettel en Räikkönen af te lossen als absolute vedetten van de sport. Net zoals elke fan kan ik niet wachten tot we eind augustus weer verder gaan met Spa en Monza. Twee prachtige historische circuits, dat wordt weer uniek entertainment!”

Lees ook: Ho-Pin Tung doceert: De meesterzet van Mercedes stap voor stap uitgelegd

Brawn heeft nog speciale aandacht voor Mick Schumacher, de zoon van de man waarmee hij zijn grootste successen boekte. “Hij pakte zijn eerste zege in de F2. Ik was er niet bij dit weekend maar het was een emotioneel moment om hem zijn armen in de lucht te zien steken, ik kan niet ontkennen dat het me deed denken aan zijn vader. (…) Een week eerder reed hij op Hockenheim nog in een hele speciale auto, de Ferrari F2004 van zijn vader. Dat moet een enorme golf van emoties hebben veroorzaakt bij Mick. Zijn prestaties springen wereldwijd in het oog, dat laat zien hoeveel de naam Schumacher nog altijd betekent. Maar we moeten hem de tijd blijven geven om te groeien.”