Renault-teambaas Flavio Briatore ligt er niet van wakker dat zijn renstal in twee van de zeven races is verslagen dit seizoen. De Italiaan denkt zelfs dat het maar beter is zo, omdat de Formule 1-fans zich anders tegen het Franse team keren.
,,We zijn twee keer verslagen en zo is dat nou eenmaal. Je kan niet altijd winnen en bovendien is het veel belangrijker om gewoon constante prestaties neer te zetten. Als we dit jaar al zeven keer hadden gewonnen, waren we nu waarschijnlijk net zo onpopulair als Ferrari", vertelt de flamboyante teambaas in Madrid.

Terwijl het gevecht om de wereldtitel uit lijkt te draaien op een tweestrijd tussen Fernando Alonso en Kimi Raikkonen, vallen de prestaties van Ferrari ronduit tegen. Briatore zelf is verrast door de slechte vorm van de Scuderia.

,,Dit had ik bij lange na niet verwacht, in al mijn voorspellingen had ik Ferrari veel competitiever ingeschat", laat hij zich ontvallen. Daartegenover staat het goede presteren van McLaren en dat komt weer niet als een donderslag bij heldere hemel. ,,Ze hebben in de winter erg hard gewerkt, dus is de huidige vorm in het McLaren-kamp niet echt verrassend."

Uiteraard is de teambaas erg blij met de zegereeks van zijn team dit seizoen, wel vindt hij het verkeerd dat het rubber heden ten dage een te grote invloed heeft in de koningsklasse van de autosport. ,,Het lijkt erop dat de banden beslissen wie er dit jaar kampioen wordt. Dat is fout, want meestal wordt dat door de coureur en de auto beslist. Ik denk dat de Formule 1 veel beter af zou zijn met een enkele bandenleverancier."