Mark Webber maakt een vergissing door na afloop van het huidige seizoen zijn Formule 1-loopbaan te beëindigen. Dat vindt althans Flavio Briatore, de manager van de Red Bull-coureur.

Briatore laat in de Gazzetta dello Sport optekenen dat hij aan de ene kant begrijpt dat Webber – die bijna 37 is – na dit jaar stopt met racen in de Formule 1, maar aan de andere kant denkt Briatore dat de Australiër de koningsklasse te snel gedag zegt.

“Het is natuurlijk Marks beslissing, maar hij heeft in mijn ogen de verkeerde keuze gemaakt”, meent Briatore. “Mark is immers nog zeer snel, zoals hij een week geleden tijdens de Grand Prix van Hongarije wel heeft bewezen.”

“Mark is nog altijd goed genoeg om derde, vierde en vijfde plekken te scoren en zo punten af te pakken van Red Bulls rivalen”, vervolgt Briatore. “Als hij er nog een jaar aan vast had willen plakken, had hij zijn stoeltje dus ook gewoon behouden”, denkt de Italiaan dan ook.

Dat Webber desondanks besluit de Formule 1 met ingang van 2014 te verruilen voor het World Endurance Championship, waarin hij voor Porsche aan de slag gaat, snapt Briatore zoals gezegd echter ook wel. “Mark zat er eind vorig jaar namelijk al aardig doorheen.”