*

Buemi blijft als derde man bij Red Bull

Daan de Geus

Daan de Geus

22 januari 2013 13:08

Buemi blijft als derde man bij Red Bull
Racepictures

Sébastien Buemi is ook in 2013 de test- en reservecoureur van Red Bull Racing. Dat hebben het team en de coureur zojuist middels een persbericht bekend gemaakt.

Met het verlengen van zijn overeenkomst als derde coureur kan er een streep door Buemi’s naam als kanshebber voor één van de nog vacante racezitjes voor 2013, waar hij naar alle waarschijnlijkheid door een gebrek aan sponsorgeld toch niet heel veel kans op maakte.

De 24-jarige Buemi zelf, die van 2009 tot en met 2011 voor Toro Rosso reed en daarna terugkeerde naar de rol van testrijder, een functie die hij ook in 2008 al vervulde, laat blijken tevreden te zijn met de contractverlenging: “Ik ken iedereen binnen Red Bull en het is goed om nog een jaar bij het team te blijven.”

“Het is natuurlijk nog steeds mijn doel om weer Grands Prix te rijden, maar ik leer ook nog altijd veel van de rol die ik nu vervul”, stelt de Zwitser. “Ik help namelijk met de ontwikkeling van de auto en geef het hele seizoen door feedback aan het team, hetgeen ik zowel op de fabriek doe als op locatie tijdens de races.”

Red Bulls teambaas Christian Horner laat op zijn beurt weten dat het hem goed doet nog een jaar op Buemi te mogen rekenen. “Hij is namelijk een ervaren coureur en maakt al lange tijd deel uit van de Red Bull-familie. Door het belangrijke werk dat hij het hele jaar lang in de simulator voor ons doet, is hij bovendien een integraal onderdeel van ons team.”

Of Buemi ook de reserve van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso blijft, is niet bekend gemaakt. Wel werd eerder deze winter duidelijk dat Buemi – net als in 2012 – ook komend seizoen weer voor Toyota zal uitkomen in het World Endurance Championship.

Lees meer over

Buemi Red Bull