*

Buemi blijft derde man bij Red Bull

Daan de Geus

Daan de Geus

23 december 2014 15:34

Buemi blijft derde man bij Red Bull
Sutton Images

Sébastien Buemi zal ook in 2015 als test- en reserverijder van Red Bull fungeren en verder zijn steentje bijdragen aan testwerk in de simulator. Dat heeft het Engels-Oostenrijkse team bevestigd.

De inmiddels 26-jarige Buemi reed van 2009 tot en met 2011 Formule 1 voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, maar nadat daar geen plaats voor hem was, deed de Zwitser met ingang van 2012 een stapje terug en ging hij als derde coureur aan de slag bij Red Bull Racing.

Buemi kan zich nu opmaken voor zijn vierde opeenvolgende jaar in deze functie, nadat hij eerder – voor zijn periode bij Toro Rosso – ook al testwerkzaamheden had verricht voor zowel Red Bull als Toro Rosso in de jaren 2007 en 2008.

Beide partijen zijn zeer gelukkig met de verlenging van de overeenkomst, zo laten ze weten. “Sébastien werkt al enkele jaren nauw met ons samen en we stellen zijn bijdrage zeer op prijs. Zijn vaardigheden en ervaring zijn de laatste seizoenen van onschatbare waarde gebleken en het is ook geweldig om nog een kampioen binnen het team te hebben”, zegt teambaas Christian Horner, doelend op hoe Buemi in 2014 met Toyota kampioen werd in het WEC.

Buemi voelt zich bij Red Bull ‘deel van de familie’ en verheugt zich erop mee te werken aan de ontwikkeling van de RB11 waarmee de formatie in 2015 zal aantreden. “Het wordt vast weer een spannend seizoen en ik ben er blij mee dat ik daar op deze manier aan deel kan nemen”, aldus de coureur die zijn werk voor Red Bull blijft combineren met racen voor Toyota in het WEC en meedoen aan het Formule E-kampioenschap met DAMS.

Lees meer over

Buemi Horner Red Bull